Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών απείχε δευτερόλεπτα από την πρόκρισή της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, η Ουγγαρία όμως κατάφερε να ισοφαρίσει 9-9 στο τέλος και να στείλει τον ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 4-2 και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό με την Ισπανία.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τη Νίνου, η οποία ήταν «ζεστή» και πέτυχε άλλα δύο γκολ στη συνέχεια του πρώτου οκταλέπτου, το οποίο έληξε με το σκορ 3-3 και με την Ουγγαρία να ισοφαρίζει αρχικά σε 1-1 και στη συνέχεια σε 3-3 με γκολ των Βάλι και Λεϊμέτερ.

Η Ελλάδα ήταν μπροστά με διαφορά δύο τερμάτων -και συγκεκριμένα με 6-4- και στο δεύτερο οκτάλεπτο αλλά η Ουγγαρία το έκανε 6-6 και από εκεί και πέρα στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ. Έτσι, μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με το σκορ να είναι 7-7 και όλα τα ενδεχόμενο να είναι πιθανά.

Αυτό που έδειχνε ως επικρατέστερο, πάντως, ήταν η πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό καθώς η Ελευθεριάδου την έβαλε μπροστά με 9-8 και ενώ απέμενε κάτι παραπάνω από 1,5 λεπτό για τη λήξη, στα 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όμως η Λεϊμέτερ έκανε το 9-9 και όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Εθνικάς μας ομάδα άρχισε με δύο άστοχες εκτελέσεις από τις Ελευθεριάδου και Β. Πλευρίτου, με συνέπεια τον αποκλεισμό με 4-2, έχοντας πλέον ραντεβού με την Ισπανία στον μικρό τελικό με στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Η σειρά των πέναλτι…

Ελευθεριάδου: Δοκάρι
Κέζτελι: 0-1
Β. Πλευρίτου: Απέκρουσε η Μαγκιάρι
Γκάρντα: 0-2
Γιαννοπούλου: 1-2
Ζίλαγκι: 1-3
Ε. Πλευρίτου: 2-3
Γκουρισάτι: 2-4

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2 / 2-4 στα πέναλτι

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ): Μαγκιάρι, Σίλαγκι 3, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Μαϊέ, Παρκς 3, Μάτε, Κέστελι 1, Λαϊμέτερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 2, Νέσμελι, Χόρβατ.