Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήθελε να στείλει μήνυμα κατά του ρατσισμού και γενικά των διακρίσεων και το έκανε διοργανώνοντας, με τη συνεργασία του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του «Lilian Thuram Foundation», το συνέδριο «Nottingham Conference», στο οποίο βρέθηκαν και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Τιερί Ανρί, Λιλιάν Τουράμ και Κριστιάν Καρεμπέ.

Είναι μια πρωτοβουλία που πήρε η αγγλική ομάδα και στην οποία ανταποκρίθηκαν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της βιομηχανίας, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αλλά και οπαδοί, με τον ιδιοκτήτη της Φόρεστ, Βαγγέλη Μαρινάκη, να δίνει το παρών.

Εκεί ήταν και ο Καρεμπέ, στρατηγικός σύμβουλος και πρέσβης του Ολυμπιακού, αλλά και δύο μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, συμπαίκτες του Κριστιάν στην εθνική Γαλλίας. Ο λόγος για τον Τιερί Ανρί, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σύμβολα της Άρσεναλ, και τον Λιλιάν Τουράμ, τον πρώη αμυντικό των Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου στέφθηκε με επιτυχία και ο βρετανικός Τύπος υποδέχθηκε με πολύ καλά σχόλια την πρωτοβουλία που πήρε η Νότιγχαμ Φόρεστ.