Σύμφωνα με την πορτογαλική αθλητική εφημερίδα «Record», ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της απόκτησης του 24χρονου κεντρικού αμυντικού Νταβίντ Κάρμο από την Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει πριν από μέρες πρόταση για το δανεισμό του που δεν είχε γίνει δεκτή, αλλά έκτοτε τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε πως οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις και τώρα οι πληροφορίες από την Πορτογαλία σημειώνουν πως απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για να «κλείσει» η μεταγραφή. Αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, ο Κάρμο θα γίνει η 3η «χειμερινή» μεταγραφή του Ολυμπιακού μετά το δανεισμό του Φραν Ναβάρο από την Πόρτο και την προσθήκη του Ζέλσον Μαρτίνς από τη Μονακό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δε, ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί εισήγηση του Κάρλος Καρβαλιάλ και οι δύο πλευρές συζητούν για δανεισμό του ποδοσφαιριστή. Οι εκπρόσωποί του, προσθέτει, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του το συντομότερο δυνατό, αφού υπάρχει και σφοδρή επιθυμία του ίδιου του παίκτη γι’ αυτήν.

Άλλωστε, ο Κάρμο έπειτα από διαφορές με τον προπονητή των «δράκων» Σέρζιο Κονσεϊσάο «υποβιβάστηκε» στη δεύτερη ομάδα, ενώ προηγουμένως ήταν βασικό στέλεχος του ροτέισον. Ο Κάρμο νιώθει πως έχει πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή του προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ενόψει του EURO 2024 και θέλει να βρει ομάδα για να παίζει ώστε να μπορέσει να τον πείσει να τον καλέσει.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός φέρεται να μην έχει αποσύρει και το ενδιαφέρον του για τον 23χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό της Ζιλ Βισέντε, Γκαμπριέλ Περέιρα, ενώ αναζητά και παίκτη για να ενισχύσει τον άξονα της μεσαίας γραμμής του. Ο «εκλεκτός» για εκεί είναι ο Αντρέ Όρτα της Μπράγκα, αλλά η πορτογαλική ομάδα παρουσιάζεται να αξιώνει έξι εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που δεν μπορεί να αποκλειστεί είναι πως μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Λαμία με 1-0 εκτός έδρας για την Stoiximan Super League και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ για την απόδοση των παικτών του, να επισπευσθούν οι διαδικασίες της ενίσχυσης του ρόστερ.