Τα γρανάζια του μεταγραφικού μηχανισμού του Ολυμπιακού κινούνται με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον αθλητικό διευθυντή Πέδρο Άλβες. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενεργοί στο μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου.

Το «ξεσκαρτάρισμα» του ρόστερ άρχισε, καθώς διεκόπη ο δανεισμός του Γκουστάβο Σκάρπα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον βραζιλιάνο μέσο να πωλείται από τον αγγλικό σύλλογο για πέντε εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο της πατρίδας του. Ο Σκάρπα έγραψε μόλις 11 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Διακοπή του δανεισμού του ενδεχομένως να γίνει και στην περίπτωση του Σολμπάκεν, που ανήκει στη Ρόμα και πιθανώς σε κάποιον εκ των Φρέιρε (Πούμας), Πορόσο (Τρουά).

Οι 4+2 μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός, στο μεταξύ, κινείται στην αγορά, για να ενισχύσει το ρόστερ του, ώστε να το φέρει και περισσότερο στα μέτρα του καινούριου προπονητή του, Κάρλος Καρβαλιάλ. Στο πλάνο της ομάδας του Πειραιά βρίσκεται η προσθήκη τεσσάρων νέων παικτών. Ενός κεντρικού αμυντικού, ενός κεντρικού μέσου, ενός εξτρέμ κι ενός σέντερ φορ.

Ήδη υπάρχουν στόχοι για τη θέση του σέντερ μπακ, με τους Λέο Περέιρα της Φλαμένγκο και Ζοακίμ της Σάντος να βρίσκονται στο «κάδρο». Για τη θέση του χαφ έχουν ακουστεί οι Αγουστίν Παλαβεσίνο της Ρίβερ Πλέιτ και ο Δημήτρης Κουρμπέλης της Τράμπζονσπορ καθώς και άλλοι. Αν όλα κυλήσουν όπως σχεδιάζουν στον Ολυμπιακό και δοθούν και παίκτες που δεν υπολογίζονται, τότε είναι πιθανό η ομάδα να προχωρήσει σε άλλες δύο μεταγραφές, ενός ακόμη σέντερ μπακ κι ενός ακόμη κεντρικού μέσου.