Ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι μια από τις πολλές ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ζοακίμ, κεντρικού αμυντικού της Σάντος.

Λίγες ημέρες προτού ανοίξει κι επίσημα η μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται να βρίσκεται σε αναζήτηση αμυντικού και από τη Βραζιλία αναφέρουν πως έχει στην λίστα με τους μεταγραφικούς του στόχους τον Ζοακίμ της Σάντος, που αγωνίζεται στη θέση του σέντερ μπακ.

Όπως αναφέρει το esporte.ig, ο Ολυμπιακός «τσεκάρει» την περίπτωσή του, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να φύγει, αλλά και η ομάδα είναι αναγκασμένη να τον παραχωρήσει μετά τον υποβιβασμό της καθώς ψάχνει έσοδα για να καλύψει τις μεγάλες απώλειες που προκαλεί η πτώση κατηγορίας, παρόλο που έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2026.

Όπως αναφέρουν οι Βραζιλιάνοι, οι Πειραιώτες έχουν μπει στο… κόλπο και εξετάζουν σοβαρά τον 25χρονο, ο οποίος έχει κεντρίσει τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ανάμεσα τους οι Τορίνο, Αταλάντα, Ζενίτ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.Τον περασμένο Μάιο η Κράσνονταρ είχε προσπαθήσει να αποκτήσει το 60% των δικαιωμάτων του που ανήκει στη Σάντος, καταθέτοντας πρόταση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία οι Βραζιλιάνοι απέρριψαν.

Σε ανοιχτή επικοινωνία Μαρινάκης – Άλβες

Στο μεταξύ, ο μεταγραφικός μηχανισμός του Ολυμπιακού λειτουργεί εδώ και μέρες με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον αθλητικό διευθυντή, Πέδρο Άλβες, προκειμένου να καταλήξουν στους στόχους της ομάδας και να χαράξουν την στρατηγική επίτευξής τους.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει τρεις – τέσσερις κινήσεις που θα καλύπτουν και τις απαιτήσεις του προπονητή Κάρλος Καρβαλιάλ με σκοπό να ανεβάσει το επίπεδο της ποιότητας του ρόστερ του ώστε να διεκδικήσει με καλύτερες πιθανότητες τους εγχώριους τίτλους, αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση.