Η Νότιγχαμ Φόρεστ προσέλαβε τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ως νέο προπονητή της για να αντικαταστήσει τον Στιβ Κούπερ, όπως ανακοινώθηκε σχετικά σήμερα (20/12) από τον αγγλικό σύλλογο.

«Ο Νούνο εντάσσεται στον σύλλογο με συμβόλαιο δυόμισι ετών και θα δώσει τον πρώτο του αγώνα το Σάββατο, όταν η Φόρεστ θα αντιμετωπίσει την Μπόρνμουθ στο City Ground», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου της Premier League.

Ο Κούπερ άφησε τους «κόκκινους στη 17η θέση με 14 βαθμούς, πέντε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Πορτογάλος τεχνικός επιστρέφει στην Premier League και υπέγραψε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δυόμισι ετών με την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Βοηθός του Φερέιρα στον Παναθηναϊκό

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό όταν έγινε ξεκάθαρο πως θα έφευγε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από το λιμάνι και προτού οι υπεύθυνοι του κλαμπ καταλήξουν στον Κάρλος Καρβαλιάλ ως τον ιδανικό για τη δουλειά. Ως ποδοσφαιριστής ήταν τερματοφύλακας και μάλιστα ήταν ο πρώτος πελάτης του Ζορζ Μέντες και με αυτόν έβαλε τα πρώτα «λιθαράκια» της αυτοκρατορίας του.

Έπειτα έκανε τα πρώτα του βήματα ως μέλος του τεχνικού τιμ του Ζεσουάλδο Φερέιρα και αυτό τον έφερε και στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Ως πρώτος προπονητής εργάστηκε στις Ρίο Άβε, Βαλένθια, Πόρτο, Γουλβς, Τότεναμ και πιο πρόσφατα στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας, από όπου απολύθηκε έπειτα διαφωνία που είχε με τον σταρ επιθετικό Καρίμ Μπενζεμά.