Πριν από μερικές ημέρες ο Χαβιέρ Μιλέι ορκίστηκε πρόεδρος της Αργεντινής και τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) υπέστη την πρώτη του ήττα: Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Μπόκα Τζούνιορς.

Πως σχετίζονται αυτά τα δύο; Ο Μιλέι, ο οποίος στο παρελθόν δήλωνε οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς, αλλά όχι πια κι εν μέρει εξαιτίας των αποφάσεων του Ρικέλμε που μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρος, υποστήριζε την αντίπαλη υποψηφιότητα, με επικεφαλής τον Ανδρές Ιμπάρα πρώην υπουργό της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι.

Ο Μάκρι, πρόεδρος των χρυσών χρόνων της Μπόκα Τζούνιορς, ήταν πίσω από την υποψηφιότητα του Ιμπάρα και καθώς ο Μιλέι κι εκείνος βρίσκονται κοντά ιδεολογικά, ο νυν πρόεδρος της Αργεντινής είχε ανακοινώσει: «Θέλω να επιστρέψει η λογική του Μαουρίσιο Μάκρι στην Μπόκα Τζούνιορς». Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό με τα μέλη – ιδιοκτήτες του κλαμπ να ψηφίζουν τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, μεγάλη δόξα του συλλόγου. Συγκεκριμένα περισσότεροι από 43.000 άτομα ψήφισαν τον «JR».

Στο μεταξύ, μέλος παραμένει ο Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος έχει και σουίτα στα επίσημα του «Λα Μπομπονέρα». Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό αν πήγε να ψηφίσει.