Ο ψηφιακός δημιουργός Βαγγέλης Στεφάνου κατήγγειλε πως η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι έκανε μοντάζ σε φωτογραφία από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας γυναικών κόντρα στην Ολλανδία που έγινε το Σάββατο (9/12) όταν μια παίκτρια της ομάδας εμφανίστηκε με σημαία της Παλαιστίνης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε πως η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του, αλλά στη συνέχεια «άλλαξε» τη σημαία της Παλαιστίνης κι έβαλε στη θέση της μια ελληνική. Μάλιστα, όπως σημείωσε, η Ομοσπονδία «απείλησε με κυρώσεις». Η ανάρτηση της Ομοσπονδίας, πάντως, έχει «κατέβει» από τον λογαριασμό της στο Instagram, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media.

Η ανάρτηση – καταγγελία για λογοκρισία

«Η απαράδεκτη Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι Λίγκ, Greek Rugby League Federation, παραποιώντας τη φωτογραφία μου από το χθεσινό ματς με την Ολλανδία, αλλά και μη σεβόμενη όλους όσους βρέθηκαν εκεί να στηρίξουν την εθνική ομάδα και τις παίκτριες και χειροκρότησαν τις προσπάθειες τους, έσβησε τη σημαία της Παλαιστίνης που κρατήθηκε από μια παίκτρια, σκεπάζοντας την με την ελληνική και απειλώντας με κυρώσεις.

Για άλλη μια φορά, ακόμα και σε ένα τόσο νέο άθλημα και νέα Ομοσπονδία, που όλοι στηρίξαμε εξαρχής, εμφανίζονται μικροπολιτικές παθογένειες και απαράδεκτες συμπεριφορές απο άλλες δεκαετίες, δείγμα του γιατί ο αθλητισμός στη χώρα μας πάει κατα διαόλου και στηρίζεται μόνο στις προσπάθειες των παικτών που απλά προσπαθούν μόνοι τους.

Μακάρι να ανακαλέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Βαγγέλης Στεφάνου.

Η απαράδεκτη Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι Λίγκ Greek Rugby League Federation , παραποιωντας τη φωτογραφία μου από το…

Posted by Vagelis Stephanou on Sunday, December 10, 2023