Με γκολ των Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα και Τουράμ η Ίντερ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Νάπολι για την 14η αγωνιστική της Serie A και είναι στην 1η θέση και στο +2 από τη Γιουβέντους ενώ η περσινή πρωταθλήτρια έμεινε στο -11 και μοιράζεται πλέον την 4η θέση με τη Ρόμα.

Με τη Γιούβε να έχει νικήσει την Παρασκευή (1/12) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μόντσα, οι Μιλανέζοι είχαν μονόδρομο μπροστά τους: Έπρεπε να πάρουν τη νίκη στην έδρα των Ναπολιτάνων ώστε να μη χάσουν την 1η θέση. Και δεν την έχασαν.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι ήταν σε θέση άμυνας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τη Νάπολι να έχει δοκάρι με τον Πολιτάνο στο 38′, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε και πολλά για να προηγηθεί. Αρκούσε ο κεραυνός του Τσαλχάνογλου στο 44′ που πάγωσε το Stadio Maradona.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ισοφάριση στην επανάληψη αλλά τελικά στο 62′ η Ίντερ έβαλε βάσεις νίκης, με τον Λαουτάρο να δίνει στον Μπαρέλα που… σχεδόν μπήκε στα δίχτυα με τη μπάλα (0-2).

Τα πράγματα είχαν, πλέον, ξεκαθαρίσει αφού οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν την κατάσταση και στο 80′ έβαλαν και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Τουράμ από κοντά μετά το γύρισμα του Κουαδράδο από δεξιά.