Ο αμυντικός της Νις, Γιουσέφ Ατάλ, συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης (23/11) μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αλγερίας. Η αιτία που τέθηκε υπό κράτηση ήταν τα μηνύματά του υπέρ της Παλαιστίνης και εναντίον των Εβραίων μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Να σημειώσουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας». Αυτό γιατί πριν από λίγο καιρό ο Ατάλ είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βίντεο ενός Παλαιστίνιου ιμάμη που καλούσε όλο τον αραβικό κόσμο να ενωθεί με τη Χαμάς για να κατατροπώσουν το Ισραήλ. Σε αυτό ο ιμάμης καλούσε να «μαυρίσουν τη νύχτα για όλους του Εβραίους».

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η Νις αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας τον Ατάλ για αόριστο διάστημα, ενώ η Ligue 1, η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος, ανακοίνωσε την τιμωρία του με επτά ματς απουσίας. Παράλληλα, η Εισαγγελία της Νίκαιας άνοιξε προκαταρκτική έρευνα κατά του Ατάλ με την κατηγορία της «υπεράσπισης της τρομοκρατίας».

Ο Αλγερινός διεθνής αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας για «υπεράσπιση τρομοκρατίας και δημόσια πρόκληση μίσους ή βίας» και θα μπορούσε να παραπεμφθεί αυτήν την Παρασκευή (24/11) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ατάλ ναι μεν είχε διαγράψει τη δημοσίευση και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο σύλλογός του αποφάσισε στις 18 Οκτωβρίου να τον αναστείλει μέχρι νεωτέρας και το Εθνικό Συμβούλιο Δεοντολογίας της FFF να παραπέμψει το θέμα στην πειθαρχική επιτροπή της λίγκας, η οποία όπως προαναφέραμε τον τιμώρησε με επτά ματς ποινής.

«Γνωρίζω ότι η δημοσίευσή μου σόκαρε πολλούς ανθρώπους, κάτι που δεν ήταν πρόθεσή μου και ζητώ συγγνώμη», αντέδρασε ο παίκτης στο Instagram. «Θα ήθελα να διευκρινίσω την άποψή μου χωρίς καμία αμφισημία: καταδικάζω σθεναρά κάθε μορφή βίας, οπουδήποτε στον κόσμο, και υποστηρίζω όλα τα θύματα. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ ένα μήνυμα μίσους».