Δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση ότι παραπέμπεται οριστικά σε δίκη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε μια νεαρή γυναίκα σε νυχτερινό κλαμπ της Βαρκελώνης, ο Ντάνι Άλβες ενημερώθηκε ότι η εισαγγελία προτείνει κάθειρξη εννιά ετών και παράλληλα να πληρώσει 150.000 ευρώ στο φερόμενο ως θύμα.

Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής ομάδας της χώρας του συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου έπειτα από καταγγελία κοπέλας για σεξουαλική επίθεση εις βάρος του σε κλαμπ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου.

Από την ημέρα της σύλληψής του ο Άλβες, ο οποίος έχει αλλάξει 3-4 φορές την κατάθεσή του και αυτό προφανώς δεν τον βοηθάει, παραμένει προφυλακισμένος και πριν δέκα μέρες έμαθε ότι παραπέμπεται οριστικά σε δίκη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης. Μια δίκη που αναμένεται να αρχίσει άμεσα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Τα νέα, πάντως, γίνονται όλο και χειρότερα για τον Βραζιλιάνο, αφού η εισαγγελία εισηγήθηκε κάθειρξη εννιά ετών καθώς επίσης και αποζημίωση 150.000 ευρώ από τον Άλβες προς την κοπέλα στην οποία επιτέθηκε, με το κλίμα να μην είναι καθόλου καλό για τον πρώην ποδοσφαιριστή.