Στο «Στάντιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» κοντράρονται απόψε (8/11, 19:45) η Νάπολι με την Ουνιόν Βερολίνου για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League, αλλά το… νταβαντούρι άρχισε ήδη από το βράδυ της Τρίτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρούονται στους δρόμους της Νάπολης και να αναφέρονται τραυματίες και συλλήψεις.

Οπαδοί της Νάπολι και της Ουνιόν Βερολίνου συνεπλάκησαν μεταξύ τους, αλλά και με την τοπική αστυνομία. Οι πρώτοι βγήκαν στους δρόμους για να συναντήσουν τους δεύτερους όταν παρενέβησαν οι αρχές προτού πάρουν διαστάσεις τα μεταξύ τους επεισόδια, με αποτέλεσμα να γίνουν οι αστυνομικοί ο… στόχος των ultras των δύο ομάδων.

Από τις συμπλοκές που έγιναν στο κέντρο της Νάπολης, ο απολογισμός ήταν υλικές ζημιές, 11 συλλήψεις οπαδών της Ουνιόν, αλλά και τραυματίες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ανησυχία στην UEFA

Τα φαινόμενα οπαδικής βίας είναι ολοένα και περισσότερα αυτή τη σεζόν με την UEFA να ανησυχεί για την «έκρηξη». Πέραν του τραγικού γεγονός με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφτότου άρχισαν οι φάσεις των ομίλων των ευρωπαϊκών κυπέλλων, καταγράφονται σταθερά σοβαρά επεισόδια πριν από τα παιχνίδια. Τα ξημερώματα της Τρίτης, μάλιστα, μαχαιρώθηκε οπαδός της Παρί Σεν Ζερμέν έπειτα από επιδρομή οπαδών της Μίλαν ώρες πριν το ματς των δύο ομάδων στο Μιλάνο.