Ο Μαρσέλο Μοράλες, ένας αστυνομικός του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και φανατικός οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς, αυτοκτόνησε μετά την ήττα της αγαπημένης του ομάδας στον τελικό του Copa Libertadores.

Οι «σενέισες» έπαιξαν το Σάββατο (4/11) με τη Φλουμινένσε στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο αναζητώντας το 7ο Copa Libertadores της ιστορίας τους, αλλά ηττήθηκαν με 2-1 στην παράταση. Λίγες ώρες μετά συνέβη το τραγικό γεγονός.

Ο 23χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής πρώτα μετέφερε όσα υπάρχοντα είχε στον αδερφό του και στη συνέχεια αφαίρεσε τη ζωή του. Τον βρήκε νεκρό στο κρεβάτι του η μητέρα του, η οποία τώρα κατηγορεί την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές για τον θάνατο του γιου της.

«Δεν άντεξε την ήττα της Μπόκα», ανέφερε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Cronica στο ρεπορτάζ του, ενώ η μητέρα του αστυνομικού και άλλοι συγγενείς κρατούσαν μια φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Ο 23χρονος πριν από το θάνατό του βρισκόταν σε άδεια για ιατρικούς λόγους.

«Όταν έχανε η Μπόκα γινόταν χάλια. Ήταν φανατικός», είπε η Βερόνικα, η μητέρα του. «Η Μπόκα είναι ένα σκουπίδι. Σκότωσαν το γιο μου», ξέσπασε και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια: «Κανείς ποδοσφαιριστής, κανείς από την ομάδα δεν μπορεί να πάρει το βάρος που έχω στην ψυχή. Ποτέ δεν πίστεψα πως ο γιος μου θα έφτανε σε αυτό το σημείο γιατί πριν από το ματς ήταν πολύ νευρικός και μου είπε πως αν χάσουν θα ακουστούν πυροβολισμοί, αλλά δεν κατάλαβα τί ήθελε να πει με αυτό».

«Βλέπαμε το ματς εγώ, αυτός κι ο πατέρας μας. Σε κανένα σημείο δεν προειδοποίησε πως θα έκανε κάτι τέτοιο», είπε ο αδερφός του, ενώ αποκάλυψε πως είχε πει στον πατέρα του εβδομάδες πριν πως «αν η Μπόκα δεν νικήσει εγώ θα πεθάνω».