Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της Φόλενταμ στο ντεμπούτο του Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο του, ο Άγιαξ πήρε ξανά το τρίποντο, αυτή τη φορά με το 4-1 επί της Χέρενφεν έχοντας για πρωταγωνιστή τον -πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ- Άκπομ που έβαλε δύο γκολ, με αποτέλεσμα να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο «Αίαντας», ο οποίος είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League, είχε βρεθεί ακόμη και στην τελευταία θέση της Eredivisie αφού είχε… ξεχάσει πότε είχε νικήσει για τελευταία φορά αλλά τώρα το σκηνικό αλλάζει.

Μετά το 2-0 επί της Φόλενταμ την Πέμπτη (2/11), ήρθε την Κυριακή (5/11) και το 4-1 επί της Χέρενφεν, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται όλα: Η απόδοση της ομάδας, η βαθμολογία, η ψυχολογία. Ιδανικό ξεκίνημα, δηλαδή, για τον Φαν Σιπ, ο οποίος είδε την ομάδα του να ανοίγει το σκορ στο 25′ με τον Μπεργκβάιν και να βάζει δεύτερο γκολ στο 42′ με τον Μπρόμπεϊ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Μπρόουερς αλλά ο Άγιαξ δεν επηρεάστηκε, είχε αυτοπεποίθηση και τελικά κλείδωσε τη νίκη χάρη στον Άκπομ. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε το 3-1 στο 84′ και στις καθυστερήσεις σκόραρε και πάλι για το 4-1, με τους οπαδούς να αισιοδοξούν για τη συνέχεια της σεζόν.