Το ντεμπούτο του Τζον Φαν Σιπ στον πάγκο του Άγιαξ ήταν επιτυχημένο αφού με το 2-0 επί της Φόλενταμ σε εξ αναβολής αγώνα της Eredivisie ήρθε το πρώτο τρίποντο έπειτα από 70 μέρες και η ομάδα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ελπίζοντας σε καλύτερη πορεία από εδώ και πέρα.

Ο «Αίαντας», αντίπαλος της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League, είχε να πανηγυρίσει από τις… 24 Αυγούστου, όταν είχε νικήσει με 4-1 τη Λουντογκόρετς στα πλέι οφ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει. Από τότε το ένα άσχημο αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο, με την ομάδα να είναι σε ελεύθερη πτώση. Τώρα, όμως, επανήλθαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία.

Στο παιχνίδι με τη Φόλενταμ το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ αλλά στο 56′ ο Μπερχβάιν με ωραίο τελείωμα μετά την πάσα του Μπρόμπεϊ έκανε το 2-0, για να ακολουθύσει στο 88′ το 2-0 με την κεφαλιά του -πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ- Άκμπομ μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Μπέρχαους.

Τελικά αποτέλεσμα, επομένως, 2-0 για την ομάδα του Άμστερνταμ που στοχεύει πλέον σε ένα καλό σερί ώστε να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Eredivisie.