Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Πέμπτη (26/10) στο Βελοντρόμ τη Μαρσέιγ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και η La Provence, εφημερίδα της Μασσαλίας, κάνει εκτενή αναφορά στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν εδώ και δεκαετίες οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων.

Με 4 βαθμούς μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές η Ένωση είναι στην 1η θέση του ομίλου, με τους Μασσαλούς να ακολουθούν με 2. Ο αγώνας έχει, επομένως, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη μάχη της πρόκρισης αλλά για τους ultras των δύο ομάδων θα είναι, όπως και το ματς που θα γίνει στην OPAP Arena, μια γιορτή.

Οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά μετά τον αγώνα στο Βελοντρό το 1989 για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και τελικά ακολούθησε λίγα χρόνια μετά η αδελφοποίηση, η οποία παραμένει… ενεργή μέχρι σήμερα. Όπως λένε, άλλωστε, τόσο οι Ενωσίτες όσο και οι Γάλλοι, είναι αδέρφια πλέον και αυτό δεν θα αλλάξει.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η τοπική εφημερίδα La Provence αφιέρωσε δύο σελίδες στη φιλία των οπαδών των ΑΕΚ και Μαρσέιγ, έχοντας ως τίτλο το «Ελευθερία, φιλία, αδελφοποίηση» και δημοσιεύοντας αρκετές φωτογραφίες από αγώνες του παρελθόντος είτε της μια είτε της άλλης ομάδας, με οπαδούς και των δύο στις εξέδρες.