Η επιστροφή στη δράση δεν έγινε με ευχάριστο τρόπο για τον Άγιαξ, ο οποίος αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ουτρέχτη του Βασίλη Μπάρκα για την 9η αγωνιστική της Eredivisie, βρέθηκε να χάνει με 2-0, το έκανε 2-3 αλλά τελικά έχασε με 4-3 και είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η φετινή σεζόν άρχισε στραβά για τον Άγιαξ -αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League- και συνεχίζεται ακόμη χειρότερα αφού η ομάδα δεν καταφέρνει με τίποτα να πάρει νίκη. Βασικά, δεν καταφέρνει με τίποτα να πάρει έστω βαθμό στο ολλανδικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας τώρα την 4η συνεχόμενη ήττα.

Κόντρα στην Ουτρέχτη η ομάδα του Άμστερνταμ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 44′ από το γκολ του Φλαμίνγκο με σουτ από το ύψος της περιοχής, για να γίνει στο 48′ το 2-0 με κεφαλιά του Φαν Ντερ Χόουρν. Παρ’ όλα αυτά, ο Άγιαξ αντέδρασε άμεσα: Μείωσε σε 2-1 στο 52′ με τον Τέιλορ, ισοφάρισε στο 55′ με πλασέ του Χλίνσον και στο 64′ έκανε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκβάιν (2-3).

Κι όμως, ο «Αίαντας» τελικά όχι μόνο δεν νίκησε αλλά δεν πήρε καν την ισοπαλία… Στο 70′ ο Τόουρνστρα με πλασέ έγραψε το 3-3 και στπο 90′ το πλασέ του Φράουλο έφερε το 4-3 για την Ουτρέχτη, η οποία με αυτή τη νίκη πήγε στους 6 βαθμούς, προσπερνώντας τον Άγιαξ που έμεινε στους 5 και είναι προτελευταίος πλέον.