Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η κόντρα της Νάπολι με τον Βίκτορ Όσιμεν. Η πρωταθλήτρια της Serie A κορόιδεψε τον μεγάλο αστέρα της στα social media κι εκείνος την απειλεί με νομικά μέτρα.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι, όμως, από την αρχή. Την περασμένη Κυριακή (24/9) κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 0-0 της Νάπολι στην έδρα της Μπολόνια για το ιταλικό πρωτάθλημα, ο Νιγηριανός φορ αστόχησε σε πέναλτι στο 72′ κι έπειτα όταν έγινε αλλαγή στο 86′ αντέδρασε άσχημα προς τον προπονητή του Ρούντι Γκαρσία.

Ο Όσιμεν έπειτα ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του τόσο από τον κόουτς, όσο και από τους συμπαίκτες του λέγοντας πως παρασύρθηκε γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι να νικάει. Ωστόσο, η αντίδρασή του δεν άρεσε καθόλου στον εκκεντρικό ιδιοκτήτη της ομάδας, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, ένα άτομο που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο κι αυτό σημαίνει και το τί βγαίνει προς τα έξω από τα social media.

Το βίντεο της Νάπολι και οι απειλές

Με τον Ρούντι Γκαρσία να φαίνεται πως… χάνει τα αποδυτήρια, η Νάπολι αποφάσισε να το… σιγουρέψει πως το κλίμα θα είναι τοξικό. Στον λογαριασμό της στο TikTok ανέβηκε ένα βίντεο που κορόιδεψε τον Βίκτορ Όσιμεν για το χαμένο πέναλτι. Τον δείχνει να ζητάει την μπάλα με την λεζάντα να γράφει: «Gimme penalty, please» (σ.σ. δώσε μου πέναλτι, σε παρακαλώ) κι ακολούθως αναγράφεται η λέξη «PENALTY». Το κλιπ είναι ντυμένο με μια «τσιριχτή» φωνή που μοιάζει να ειρωνεύεται τον Όσιμεν και την επιθυμία του να εκτελέσει το πέναλτι, το οποίο χάθηκε και δεν επέτρεψε στην ομάδα του να πάρει το τρίποντο. Το βίντεο αργότερα σβήστηκε.

Αυτό δεν ήταν το μόνο βίντεο. Ανέβηκε κι άλλο ένα και πάλι στην ίδια πλατφόρμα που έλεγε: «I’m not a boy, I’m not a guy, I’m a coconut», δηλαδή «δεν είμαι αγόρι, δεν είμαι άνδρας, είμαι μια καρύδα» και τις εικόνες με τον Όσιμεν να κρατάει μια καρύδα συνόδευε ανάλογο τραγούδι.

Μετά από αυτά, ο ατζέντης του Νιγηριανού στράικερ, ο Ρομπέρτο Καλέντα, ανακοίνωσε πως η πλευρά του παίκτη σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Νάπολι γι’ αυτά τα δύο βίντεο τα οποία θεωρούν άκρως προσβλητικά.

«Αυτό που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της Νάπολι στο TikTok είναι απαράδεκτο», τόνισε ο Καλέντα και συνέχισε: «Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό το οποίο προκαλεί μεγάλη ζημιά στον παίκτη και απλά προσθέτει κι άλλο ράδι στη φωτιά των ακραίων συμπεριφορών κατά αυτού του παιδιού που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει λαϊκές δίκες στα ΜΜΕ και πολλά fake news. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να κινηθούμε νομικά προκειμένου να προστατεύσουμε τον Βίκτορ». Σύμφωνα με το Sky Italia, ο Όσιμεν απαιτεί να του ζητήσει συγγνώμη ο σύλλογος και να κινηθεί εναντίον όποιου δημιούργησε κι «ανέβασε» τα βίντεο.

Η Νάπολι παίζει απόψε με την Ουντινέζε (27/9, 21:45) στο «Στάντιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για την 6η αγωνιστική της Serie A.