Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι καταγγελίες του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνη Αραβαντινού σχετικά με απειλές που δέχονται από κρατούμενους  τόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι οικογένειές τους.

Οι απίστευτες καταγγελίες έγιναν με αφορμή τη σύλληψη των μελών της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» με τον Αντώνη Αραβαντινό να αποκαλύπτει, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι καθημερινά ξυλοκοπούνται δεσμοφύλακες, κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών ενώ από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν αυτοκτονήσει πέντε άνθρωποι μέσα στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού. «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Αραβαντινός υποστήριξε ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πειραιά, είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του κ. Αραβαντινού και το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.