Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μπαράζ συλλήψεων οπαδών του Ολυμπιακού από την ΕΛ.ΑΣ. για τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται πλέον η αναλυτική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τους συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία αρχηγικά μέλη οπαδών συγκεκριμένης Θύρας του Ολυμπιακού. Αυτά τα άτομα φέρονται να έδιναν διαταγές και να μοίραζαν τους ρόλους σε αυτή την εγκληματική οργάνωση που εξετάζει η Αστυνομία.

Υπάρχουν αρκετά ευρήματα, όπως ρουχισμός που βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων και ταυτοποιείται με τα βίντεο των επιθέσεων, αλλά ταυτοποιήθηκε και DNA από καμένα ρούχα, που είχαν βρεθεί στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν συλληφθεί οι αρχηγοί, μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος μάνατζερ τράπερ) οι οργανωτές (οι υπαρχηγοί), οι ομαδάρχες, οι διαβιβαστές των εντολών και των ενεργειών, οι αποθηκάριοι οπλισμού και τα άτομα που αποτελούσαν τις ομάδες κρούσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «οι ίδιοι στρατολογούσαν νεαρά άτομα από συνδέσμους που ως περιφερόμενοι στρατοί συμμετείχαν σε επεισόδια, επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Οι “ικανότεροι” επιλέγονταν για συμμετοχή και σε πιο βαριά εγκλήματα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».