«Ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα χρήση του όπλου για εκφοβισμό». Με τα λόγια αυτά ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εξηγήσει στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τους λόγους που τον Οκτώβριο του 2016 πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Μάκη Μαρκόπουλου, στην Πανόρμου. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το 68χρονο θύμα. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου» ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας.

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. ‘Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου» επέμεινε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας πως το θύμα ήταν εκείνο που του επιτέθηκε και τον «παγίδευσε» ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα λίγο πριν το μοιραίο χτύπημα. «Είχε σκίσει το χέρι μου. Ο θανάσιμος τραυματισμός του έγινε συνέπεια του χτυπήματος που έγινε στο χέρι μου από τον σιδεροσωλήνα. Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε και συμπλήρωσε «Δε θα θυσίαζα μια ζωή για να φύγω μου είπε: “π… θα σε σκοτώσω”, δεν τον είχα δει νωρίτερα. Αν τον είχα δει νωρίτερα θα πήγαινα στη ΓΑΔΑ».

Οι δύο άνδρες οι οποίοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά. Οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην πόρτα του, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους.

«Με ενοχλούσε και με έβριζε συνέχεια. Μία μέρα πήρε ένα κομμάτι μάρμαρο να με χτυπήσει. Θέλοντας και μη, τον έβλεπα μπροστά μου βγαίνοντας από το σπίτι μου. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ άνθρωπο» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος επιμένοντας πως εκείνη την ημέρα δεν είδε τον 68χρονο γυμναστή να βγαίνει από το γυμναστήριο. «Αυτός  με έκλεισε τελείως ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Δεν τον είχα δει» είπε.

Πρόεδρος: Πώς σας εγκλώβισε;

Κατηγορούμενος: Δεν είχα περιθώρια να ξεφύγω. Ή θα με σκότωνε ή θα με τραυμάτιζε σοβαρά.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο φύγατε;

Κατηγορούμενος: Για να τον αποφύγω. Πιθανόν να ερχόταν κι άλλοι από το γυμναστήριο. Φοβήθηκα για τη ζωή μου.

(…)

Εισαγγελέας: Γιατί δεν κάνατε πίσω να φύγετε;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορούσα, με έπιασε εξ απροόπτου, δεν μπορούσα να τραπώ σε φυγή.

Εισαγγελέας: Μήπως είχατε καταλήξει να τσακώνεστε για το τίποτα;

Κατηγορούμενος :Εγώ δεν τον προκαλούσα, εκείνος με προκαλούσε.

Εισαγγελέας :Για ποιο λόγο να κουβαλάτε όπλο; ‘Όταν σας λέει η λογική και η εκπαίδευση σας ότι όλα μπορούν να συμβούν.

Κατηγορούμενος: Το έβγαλα κάτω από αυτές τις συνθήκες για να προστατευτώ. Δε με φοβόταν εκείνος, ήταν γυμναστής, θεωρούσε ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του.

Εισαγγελέας: Τόσο πολύ τον φοβόσασταν;

Κατηγορούμενος: Τον φοβόμουν βέβαια αλλά με αιφνιδίασε…

Εισαγγελέας: Δε σας πέρασε από το μυαλό βγάζω όπλο, τι κάνω;

Κατηγορούμενος: Πίστευα ότι θα οπισθοχωρούσε…Ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα χρήση του όπλου για εκφοβισμό.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε ζητήσει χρήματα από το θύμα και πως παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες. «Δεν ήθελα ποτέ να συμβεί αυτό. Μακάρι να μπορούσα να το αποφύγω. Λυπάμαι» είπε κλείνοντας την απολογία του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου 2018 με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.