Ισόβια κάθειρξη και πολυετείς ακόμα καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ηλία Μίχο, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση δικαστές και ένορκοι, με ομόφωνη απόφαση τους, καταδίκασαν σε ισόβια τον 55χρονο, καθείρξεις, πριν τη συγχώνευση, 41 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου, μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, (εκτιτέα τα 20).

Η μητέρα της 12χρονης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών καθώς κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά για πλημμεληματική εκβίαση. Ωστόσο, η αποφυλάκιση της 38χρονης, σύμφωνα με νομικούς, θεωρείται θέμα χρόνου αφού πλέον εξαρτάται από γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που κρίθηκε ένοχος για την εκπόρνευση του παιδιού αλλά και πορνογραφία ανηλίκου, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», καταδικάστηκε σε ποινή 24 ετών, πριν τη συγχώνευση.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου για τους καταδικασθέντες ως «πελάτες» και για πορνογραφικό υλικό άλλαξε τα δεδομένα στις ποινές που τους επιβλήθηκαν οι οποίες κυμαίνονται από 13 μήνες μέχρι 7 έτη. Οι πόρτες του δικαστηρίου κλείνουν και πάλι για κοινό και δημοσιογράφος καθώς τη σκυτάλη παίρνουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προκειμένου να δώσουν «μάχη» για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής, για τους εντολείς τους, μέχρι το Εφετείο .