«Δυστυχώς είναι σε φριχτή κατάσταση, με πολύ μεγάλη δυσκολία περπατάει, στην πραγματικότητα κουτσαίνει» λέει στο Newsbeast, o Κωνσταντίνος Γώγος, δικηγόρος της 31χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία, η οποία το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου έπεσε θύμα αρπαγής και ξυλοδαρμού από τον 34 χρονο Αιγύπτιο, πρώην σύντροφο της στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Χθες το Newsbeast εξασφάλισε και ένα βίντεο σοκαριστικό, καθηλωτικό με το μέγεθος της παράνοιας και της βίας που αποτυπώνεται σε αυτό, μέσα από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Σε αυτό, διακρίνεται ο 34χρονος να χτυπάει και να βρίζει την 31χρονη με την γυναίκα να προσπαθεί να μείνει όσο πιο ψύχραιμη μπορεί διαισθανόμενη σε πόσο μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή της. Ο 34χρονος άνοιξε μάλιστα κάμερα από το κινητό της τηλέφωνο και μετέδωσε «ζωντανά» τον ξυλοδαρμό μέσα από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνεχίζοντας να περιγράφει την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κακοποιημένη γυναίκα, ο κος Γώγος λέει τα εξής: «Έχει μαχαιριές στο λαιμό αφού την μαχαίρωσε στην αριστερή πλευρά και σε κακή και δύσκολη κατάσταση είναι και τα μάτια της. Ειδικά, το αριστερό της μάτι είναι σχεδόν κλειστό από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε. Το αιμάτωμα είναι εμφανές».

Ο κος Γώγος περιγράφει πως η σχέση της κακοποιημένης γυναίκας με τον 34χρονο, ξεκίνησε πριν από 4 μήνες αλλά ο δράστης είχε ήδη εμφανίσει σημάδια κακοποίησης. «Παρόλα αυτά δεν είχε ποτέ φτάσει σε αυτό το επίπεδο» σημειώνει ο δικηγόρος και συνεχίζει: «Όσον αφορά στη ψυχολογική της κατάσταση, αυτό που μου λέει από χθες και μού επανέλαβε και σήμερα είναι ότι τα βράδια κλειδαμπαρώνεται και έχει μεγάλο φόβο. Ευτυχώς έχει δικούς της ανθρώπους να της συμπαραστέκονται και πάνω από όλα την αδελφή της η οποία είναι και αυτή στην οποία τηλεφώνησε η πελάτισσα μου. Αυτή την φροντίζει αυτή τη στιγμή. Φοβάται όμως και ανησυχεί και για το αποτέλεσμα της ανάκρισης, μη τυχόν και συμβεί κάτι και ο δράστης αφεθεί ελεύθερος. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα η ίδια είναι σίγουρη πως η ζωή της θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο».

Αστυνομικοί στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο κος Γώγος υπογραμμίζει πως η απόφαση για την προφυλάκιση του 34χρονου είναι στα χέρια της ανακρίτριας αλλά όπως λέει ο ίδιος αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που συμπεριφέρεται συχνά η δικαιοσύνη απέναντι στους κακοποιητές: «πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα αποδοθεί δικαιοσύνη».
Όσον αφορά στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης σύμφωνα με τον κο Γώγο, η γυναίκα αυτή τη στιγμή «κάνει την κατάθεση της ενώπιον του 19ου ανακριτικού τμήματος και άμεσα αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση για να δούμε το επίπεδο της βλάβης που έχει υποστεί».


Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες ο Αιγύπτιος, ο οποίος κράτησε επί ώρες όμηρο την πρώην σύντροφο του απειλώντας παράλληλα να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής αλλά και για κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την μαρτυρία της αδελφής του θύματος, το πρώην ζευγάρι καυγάδισε στο σπίτι της γυναίκας στο Γαλάτσι. Ο κατηγορούμενος φέρεται να της επιτέθηκε και να την χτύπησε ενώ στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού την άρπαξε και την οδήγησε στο σπίτι του όπου και ταμπουρώθηκε.