Ένας 32χρονος Σύρος συνελήφθη χθες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος φαίνεται πως είναι τζιχαντιστής. Μετά από καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό και συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, η Ελληνική Αστυνομία σήμανε συναγερμό και ο 32χρονος τελικά συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τζιχαντιστής ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη γυναίκα του και ένα παιδί του πριν από ένα χρόνο από τη Συρία, μέσω του Έβρου, και αμέσως έκανε αίτηση ασύλου στην Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια διέμενε για ένα διάστημα στο camp προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, ενώ έμεινε και σε σπίτι στην Αθήνα.

Μάλιστα, κατά την παραμονή τους στο κέντρο φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη, η σύζυγός του είχε καταγγείλει στην κοινωνική λειτουργό του camp πως είχε κακοποιήσει το παιδί τους. Από τότε ο 32χρονος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Μετά τη σύλληψη του, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με μια κουβέρτα. Πλέον μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τις επαφές του, ενώ περισυνέλεξαν στοιχεία και φωτογραφίες από το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 στο κινητό του βρέθηκαν φρικιαστικά βίντεο στα οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.