Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρέθηκαν δύο φοιτήτριες και ένας 35χρονος, καθώς κατηγορήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσα σε λούτρινα κουκλάκια. Τα κουκλάκια ταχυδρομούνταν από τους ίδιους σε δέματα ή φακέλους προς την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρώτη αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, ενώ η δεύτερη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών. Ο 35χρονος κατηγορούμενος, που φέρεται να ήταν ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και επιπλέον χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ, με το Δικαστήριο να του «δείχνει» το δρόμο προς τις φυλακές.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου η κατηγορούμενη, που τιμωρήθηκε με την ποινή των 4 ετών φυλάκισης και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο, ενόψει του Εφετείου, έκανε λόγο για «αφέλεια», τονίζοντας ότι έκανε λάθος. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, η ίδια πρόσθεσε, μάλιστα, ότι γνώρισε τον συγκατηγορούμενο μέσω του facebook και ανέπτυξαν φιλική σχέση, ενώ παραδέχθηκε ότι ως αντάλλαγμα, εισέπραττε ένα «χαρτζιλίκι» με το οποίο κάλυπτε τα προσωπικά της έξοδα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Η νεαρή που αθωώθηκε και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αγόραζε τα κουκλάκια, επισήμανε ότι δε γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των πακέτων. Από πλευράς του, ο 35χρονος, που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ζήτησε να κριθεί ως τοξικοεξαρτημένος, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ναρκωτικές ουσίες που συμπεριλαμβανόντουσαν μέσα στα λούτρινα κουκλάκια, αφορούσαν 181 γραμμάρια κοκαΐνης, 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ποσότητες μεθαμφεταμίνης.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, όταν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν δύο ταχυδρομικά δέματα με λούτρινα κουκλάκια, μέσα στα οποία «κρυβόντουσαν» ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης. Ακολούθησαν έρευνες σε υποκαταστήματα εταιριών αποστολής δεμάτων, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον δέματα και φάκελοι με ναρκωτικές ουσίες και επρόκειτο να αποσταλούν, μεταξύ άλλων, σε ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Γερμανία κ.ά.).