Οι έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου» συνεχίζονται και με αφορμή τις καταγγελίες η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη ανέφερε ότι η οργάνωση έβαζε ως όρο σε δωρεές κτιρίων να γράφονται στο όνομα της ΜΚΟ.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Mega.

Επίσης, ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο είχε παρόμοια εμπειρία. Δώρισε δύο σπίτια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

Μάλιστα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΜΚΟ φέρεται να έχει λάβει περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές και 100.000 ευρώ από κρατική χρηματοδότηση.

Σημειώνεται, πως αναμένεται εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά πεπραγμένα της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς μετά την παρέμβαση της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες αποφασίστηκε να αναλάβει δράση και η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας θα εγκατασταθεί στα γραφεία διοίκησης της ΜΚΟ και θα κάνει «φύλλο και φτερό» τις δοσοληψίες, προκειμένου να φανεί εάν υπάρχει κατάχρηση χρημάτων. Πρόκειται για μόνο ένα τμήμα της παράλληλης έρευνας που «τρέχει» τις τελευταίες ημέρες από Ελλάς και Δικαιοσύνη.