Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Κερατέα, με αφορμή την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασαν τα επεισόδια, και να αναζητηθούν οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του εισαγγελέα που βρισκόταν στο σημείο και ανδρών της αστυνομίας. Παράλληλα, η κ. Ράικου ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού του δημοσιογράφου του Alter, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αλλά και τις καταγγελίες ότι έπεσαν πυροβολισμοί.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, διατάχθηκε επίσης η διενέργεια ΕΔΕ για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου.

Το Σαββατοκύριακο, η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Σήμερα το πρωί, περίπου 1.000 μαθητές έκαναν πορεία μαζί με τους γονείς τους μέχρι το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, εκφράζοντας γι’ ακόμη μια φορά την αντίθεσή τους στα πλάνα της κυβέρνησης.