Θύμα απάτης έπεσε τουρίστρια από τη Γαλλία. Ενώ έκλεισε δωμάτιο στην Σκόπελο και νόμιζε πως την είχε προπληρώσει καταθέτοντας 750 ευρώ τελικά η κράτηση δεν έγινε ποτέ και τα χρήματά της κατέληξαν στον λογαριασμό ενός απατεώνα.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr η γυναίκα από τη Γαλλία κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία και η Εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική για τον εντοπισμό του απατεώνα που αν εντοπιστεί θα του ασκηθεί δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Η τουρίστρια έκανε διακοπές με σκάφος στην Ελλάδα στο τέλος Ιουνίου έκλεισε μέσω ηλεκτρονικής σελίδας κρατήσεων καταλυμάτων δωμάτιο για μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Σκοπέλου.

Η ίδια μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο και ζήτησε να πληρώσει με τραπεζική κάρτα. Τότε ένας άγνωστος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής της πρότεινε να πληρώσει με τραπεζική μεταφορά, όπως και έγινε. Η γυναίκα πήρε και απόδειξη συστημικής Ελληνικής τράπεζας.

Πήγε στο ξενοδοχείο και της είπαν πως δεν υπάρχει κράτηση στο όνομά της

ρεσεψιόν ξενοδοχείου

Όταν όμως ήρθε η ώρα να πάει στο νησί και έφτασε στο ξενοδοχείο ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε κράτησή στο όνομά της. Τότε η τουρίστρια έδειξε την απόδειξη και ανέφερε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με κάποιο υπεύθυνο. Η απάντηση που έλαβε ήταν το νούμερο στο οποίο τηλεφώνησε (σε σταθερή γραμμή) δεν ήταν του ξενοδοχείου και η επιχείρηση δεν είχε ιδέα για την κράτηση που υποτίθεται ότι είχε κάνει πληρώνοντας μάλιστα το αντίτιμο.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και διατάχτηκε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, μέσω του σταθερού τηλεφώνου και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίo κατέληξαν τα χρήματα.