Λίγες ώρες μετά την απόπειρα ληστείας σε βάρος του προϊσταμένου των ΕΛΤΑ Νάξου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ένα δράστη, η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση και να συλλάβει τέσσερα συνολικά άτομα.

Δράστες είναι δύο Έλληνες, 47 και 50 ετών, ένας 22χρονος Ιρακινός και ένας 23χρονος από τη Συρία, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αθήνα μέχρι τη Νάξο προκειμένου να κάνουν τη ληστεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην αποτυχημένη απόπειρα έλαβαν μέρος μόνο οι αλλοδαποί. Συγκεκριμένα, μετέβησαν με μοτοσικλέτα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στη χώρα του νησιού, και ο 23χρονος επιχείρησε να αρπάξει τον σάκο που μετέφερε ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ και ο οποίος περιείχε 150.000 ευρώ. Ο προϊστάμενος αντιστάθηκε και δέχτηκε πολλαπλές γροθιές στο κεφάλι από τον δράστη, ο οποίος εγκατέλειψε την προσπάθεια όταν συνάδελφοι του θύματος έσπευσαν προς βοήθεια.

Επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα, που ανήκει στον 50χρονο Έλληνα, και διέφυγε με τον συνεργό του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τους έπεσε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο οδήγησε ουσιαστικά και στη σύλληψή τους.
Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και στην πυλωτή πολυκατοικίας ένα περίστροφο το οποίο είχαν κρύψει οι δράστες, επιχειρώντας να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και κατά την προανάκριση ομολόγησαν ότι οι δύο Έλληνες τους είχαν πείσει να κάνουν τη ληστεία. Λίγο μετά η αστυνομία έφτασε στα ίχνη και των δύο συνεργών τους.

Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέμεναν εντοπίστηκαν ένα πιστόλι με σιγαστήρα που περιείχε οχτώ φυσίγγια, 35 φυσίγγια για το ίδιο πιστόλι, δυο κουκούλες προσώπου, τρία ζεύγη γάντια, μια μπλούζα με κουκούλα, καθώς και ένα μπουφάν με κουκούλα που φορούσε κατά την διάρκεια της απόπειρας της ληστείας ο 23χρονος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.