Σε μια πολιτική δήλωση περιορίστηκε η τυπική απολογία του Χρήστου Τσάκαλου που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος όπως και οι άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας να μην οδηγηθούν στη φυλακή η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου καθώς και η 36χρονη φίλη τους.

Η Αθηνά Τσάκαλου η οποία απολογείται αυτήν την ώρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φέρεται να αρνείται την κατηγορία. Δέχεται μόνο ότι διέπραξε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς δέχτηκε να κρύψει στο σπίτι της την Αγγελική Σπυροπούλου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να λέει στην απολογία της: «Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Από την πλευρά της, η επίσης κατηγορούμενη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου αρνείται όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική» φέρεται να λέει.