Μέλη της ίδιας ομάδας που εδώ και πέντε χρόνια δρα συντονισμένα οργανώνοντας ένοπλες ληστείες αποτελούν οι Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις -που θεωρούνται συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη- έχουν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες της πρόσφατης κινηματογραφικής ληστείας στο Δίστομο, αλλά και ακόμη δύο «απαλλοτριώσεων», στον Χολαργό το 2008 και στο Πόρτο Χέλι το 2010.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους ληστές εν ώρα δράσης στην τράπεζα του Διστόμου. Μαζί δημοσιεύτηκαν και τα καρέ από μία ακόμη ληστεία που είχε σημειωθεί στον Μαραθώνα την 1η Ιουλίου 2014.

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι ίδιοι είναι οι πρωταγωνιστές και της ληστείας στον Μαραθώνα, όπου η λεία ήταν 70.000 ευρώ. Ωστόσο, στις φωτογραφίες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα απεικονίζεται ένα ακόμη άτομο.

Πηγές του «Έθνους» αναφέρουν ότι πρόκειται για Αλβανό υπήκοο που στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις και στη συγκεκριμένη «επιχείρηση» συμμετείχε στη σύνθεση της σπείρας. Αν αυτό ισχύει, η αστυνομία βρίσκεται πιο κοντά στην «ακτινογραφία» της ομάδας των ληστών.