Σε συλλήψεις και πρόστιμα για κατάστημα με «φρουτάκια» που λειτουργούσε παράνομα παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό προχώρησε σήμερα (12/3) η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος και 4 παίκτες οι οποίοι συμμετείχαν σε παράνομα παίγνια, ενώ στο εσωτερικό του καταστήματος εντοπίστηκαν 7 ακόμη άτομα – θαμώνες, για τους οποίους δεν πρόεκυψε συμμετοχή στα παίγνια. Όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν εγκατεστημένοι και σε λειτουργία 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με «φρουτάκια», στα οποία συμμετείχαν οι παίκτες.

Σε βάρος των συλληφθέντων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας –κατά περίπτωση- για τα παράνομα τυχερά παίγνια, τη νομοθεσία για την πρόληψη ασθενειών και τα προσωπικά δεδομένα.

Στους συλληφθέντες και τους θαμώνες του καταστήματος βεβαιώθηκαν συνολικά, διοικητικά πρόστιμα 8.300 ευρώ, για παραβάσεις των μέτρων αποτροπής και διάδοσης του κορωνοϊού και για άσκοπη μετακίνηση, ενώ επιπλέον επιβλήθηκε και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στο κατάστημα.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής – server
  • 3 κάμερες και οθόνη,
  • τηλεχειριστήριο απασφάλισης της θύρας του καταστήματος και
  • 920 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα παρελκόμενα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι κάμερες και το τηλεχειριστήριο θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, οι σκληροί δίσκοι και ο server θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η ιδιοκτήτρια, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι παίκτες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα, ωστόσο σε βάρος τους καθώς και 3 θαμώνων κινείται η διαδικασία διοικητικής απέλασης από τη Χώρα, καθώς στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων.