Στην εξάρθρωση συμμορίας, που διέπραττε διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών , η συνολική αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό, καθώς και ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία, διέρρηξαν, με τη μέθοδο ριφιφί, δύο κλειθροποιεία, από τα οποία αφαίρεσαν όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, σε Πατήσια και Κυψέλη, τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων τρεις άνδρες και γυναίκα, ενώ έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων.

Οι δράστες συχνά παρακολουθούσαν τους ενοίκους των οικιών ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που στοχοποιούσαν, για να δουν τις κινήσεις τους, το δρομολόγιο που ακολουθούσαν και εάν τα οχήματά τους ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι ή το κατάστημά τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος και των τριών ανδρών της σπείρας έχουν σχηματιστεί δεκάδες ποινικές δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.