Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Αθήνα στην Ιταλία, μέσω των δυτικών ακτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τον εντοπισμό στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας 58 αλλοδαπών και την σύλληψη ενός 36χρονου υπηκόου Συρίας, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη χώρα.

Επίσης, οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμα άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας αστυνομικοί σε συνεργασία με άνδρες του Λιμεναρχείου Λευκάδας εντόπισαν στην Πάλαιρο τους 58 μετανάστες, υπηκόους Σομαλίας, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Συρίας και Ερυθραίας, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, έχοντας πληρώσει ο καθένας από 300 έως 1.700 ευρώ, προκειμένου να φθάσουν στην Ιταλία.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 36χρονος μαζί τους δύο συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν μεταφέρει τους μετανάστες, με δύο φορτηγά αυτοκίνητα κλειστού τύπου και ένα τζιπ από την Αθήνα στην Πάλαιρο, με σκοπό στη συνέχεια, να τους μεταφέρουν με σκάφος στην Ιταλία.

Όσον αφορά στους μετανάστες, 12 εξ αυτών συνελήφθησαν, διότι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην χώρα.