Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία μαθήτριας της Αλεξανδρούπολης ότι ο καθηγητής της στη Βιολογία της παρενόχλησε σεξουαλικά.

Μετά την καταγγελία της 17χρονης, ο καθηγητής συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη, με τον όρο να μην πλησιάζει το Λύκειο.

Για την υπόθεση μίλησε στο Live News η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, και, όπως τόνισε, δεν προκύπτει πως ο καθηγητής έχει αξιολογηθεί, ενώ δήλωσε ενοχλημένη με τον εκπαιδευτικό και τη συμπεριφορά του.

Επικαλούμενη την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου, η κυρία Μακρή ανέφερε ότι στις 22/3/2024 η διευθύντρια του σχολείου απευθύνθηκε με έγγραφο στη διεύθυνση εκπαίδευσης, όπου ανέφερε αποκλίνουσα συμπεριφορά του καθηγητή και μάλιστα την ίδια ημέρα του απαγόρευσε την είσοδο στην τάξη.

«Στις 27/3/2024 ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε και εκείνος έγγραφο, στο οποίο μιλούσε και για σεξουαλική παρενόχληση. Η διευθύντρια εκπαίδευσης την ίδια ημέρα διέταξε ΕΔΕ έναντι όλων, δηλαδή εκπαιδευτικών, στελεχών που τυχόν γνώριζαν, δεν ανέδειξαν, αποσιώπησαν ή κάλυψαν τον καθηγητή», συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, ο εκπαιδευτικός έπαιρνε άδειες και απουσίαζε συχνά. «Ό,τι είναι επιβεβλήμενο το κάνουμε και όσοι έχουν ευθύνες έχουν και τις ανάλογες συνέπειες», συμπλήρωσε και εκτίμησε πως η αποκλίνουσα συμπεριφορά του ίσως να μην διαπιστώθηκε έγκαιρα λόγω των συχνών απουσιών του.

«Είναι σκευωρία, είμαστε φίλοι με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια» λέει ο καθηγητής

Ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια και σεξουαλική παρενόχληση της 17χρονης μαθήτριας μίλησε στο Live News, δήλωσε αθώος και επανέλαβε πως είναι θύμα σκευωρίας και ότι «είναι φίλοι με την οικογένεια της ανήλικης για πάνω από 20 χρόνια».

Ο βιολόγος αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορείται και λέει ότι θα το κάνει όταν αθωωθεί

«Υπηρετώ σε αυτό το σχολείο πάνω από 20 χρόνια»

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είπε ο καθηγητής.

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία είπε: «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

«Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», επεσήμανε σχετικά με τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών που γίνονται και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.