Αποσωληνώθηκε ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, που συνέβη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο κελί του, τα ξημερώματα της Κυριακής. Την εξέλιξη επιβεβαίωσε στο Newsbeast ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Υπήρξε σήμερα μία πρώτη προσπάθεια αποσωλήνωσής του, η οποία ήταν επιτυχημένη. Επικοινωνεί με το περιβάλλον κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbeast ο κ. Γιαννάκος.

Ο δολοφόνος της Κυριακής έχει ήδη ανακτήσει την επαφή με το περιβάλλον και παραμένει στη ΜΕΘ φρουρούμενος. «Σε λίγες μέρες ο 39χρονος αναμένεται να γυρίσει στη φυλακή και να σαπίσει εκεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος έδωσε συγχαρητήρια στους γιατρούς.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης του εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και τον λαιμό του.

Σε χθεσινές του δηλώσεις για την υπόθεση, ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι ο δολοφόνος αυτοτραυματίστηκε με επιπόλαια τραύματα μετά τη δολοφονία και, όπως εκτίμησε, το έκανε, «για να μη σταλεί στις φυλακές. Για να παραστήσει τον τρελό». Ζήτησε από την αστυνομία να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο, που εκείνη την ημέρα ήταν το «Γεννηματάς».

Παράλληλα, «ζήτησε από τους αστυνομικούς εκούσια να πάει σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Το νοσοκομείο που εφημέρευε ήταν το Δαφνί και πράγματι εισήχθη στο 8ο ψυχιατρικό τμήμα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο δολοφόνος της Κυριακής ήταν γνωστός των γιατρών του ψυχιατρικού νοσοκομείου, αλλά όχι για ψυχιατρικούς λόγους.

«Το 2018 είχε πάει εκεί για τοξικές ουσίες. Μιάμιση, όμως, ημέρα μετά οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο, γιατί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα», διευκρίνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στην τακτική που φέρεται να ακολούθησε ο 39χρονος άνδρας, που σκότωσε την Κυριακή, ο Μιχάλης Γιαννάκος σημείωσε: «Αυτό που ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις είναι ότι θέλουν να καταλήξουν έγκλειστοι σε ψυχιατρείο. Προσπαθούν να ενταχθούν στο άρθρο 69, για να τους αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο. Είναι μια τέτοια τακτική που ακολούθησε και ο συγκεκριμένος».