Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων λίγη ώρα αφότου η 28χρονη είχε πάει να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της που τελικά τη σκότωσε με ένα κουζινομάχαιρο.

Οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία προκαλούν φρίκη, ενώ ο 39χρονος δράστης που στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 4/4.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 39χρονου το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό, ενώ επιπλέον είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ερωτήματα έχει προκαλεί η διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει ένα κενό στο εάν μετά το αίτημα της κοπέλας για μεταφορά της στην οικία της με περιπολικό, έπρεπε η αξιωματικός υπηρεσίας ή η 28χρονη να καλέσουν την Άμεση Δράση, γιατί σε αυτές τις διαδικασίες προβλέπεται να ενημερωθεί το Κέντρο και από εκεί να ειδοποιηθεί το περιπολικό και να φτάσει στο σημείο.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Η 28χρονη με τον πρώην σύντροφό της που τη σκότωσε

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 28χρονη το βράδυ της Δευτέρας πήγε στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε.

Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης για να επιληφθεί περιπολικό. Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Εικόνα του Newsbeast από το σημείο της δολοφονίας

Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στη σκοπιά μιλούσε στο τηλέφωνο με το 100. Εκεί, ο δράστης που την ακολούθησε, την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Μάλιστα, στο κέντρο της Άμεσης Δράσης φέρονται να άκουσαν τις φωνές της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομικός που βρισκόταν στο φυλάκιο δεν βγήκε έξω να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα, αλλά και οι ίδιοι, όπως επεσήμαναν, δεν έσπευσαν να βοηθήσουν γιατί φοβήθηκαν για τη ζωή τους, καθώς ο δράστης κυκλοφορούσε με το κουζινομάχαιρο στον δρόμο και απειλούσε την 28χρονη.