Μια εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ για τη συστηματική ρευματοκλοπή από Ρομά στην περιοχή της Ανθήλης, το πρωί της Παρασκευής (29/3), πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό, παρουσία δικαστικού λειτουργού και συνεργείου της «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ».

Του ανταποκριτή μας στη Λαμία από το Lamiareport

Οι τεχνικοί του Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας, προχώρησαν σε διακοπές ηλεκτροδότησης και απομάκρυνσης πολλών μέτρων παράνομων καλωδίων, ενώ έγιναν και περίπου πέντε προσαγωγές ιδιοκτητών από την αστυνομία, στο σπίτι των οποίων εντοπίστηκε ρευματοκλοπή.

«Οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς και να έχουν αποτέλεσμα. Όχι όταν φωνάζουμε εμείς ότι εδώ καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές . Αν οι Αρχές δεν πάρουν δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα, δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα πάλι τα ίδια θα έχουμε. Οι κάτοικοι της Ανθήλης θέλουμε να σταματήσει κάθε παραβατική συμπεριφορά στο χωριό μας και να συνυπάρξουμε με εκείνους τους ρομά που πραγματικά θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία», είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανθήλης Μάριος Μπούτσης στο LamiaReport.