Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις που αφορούν το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια και βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου «η έρευνα συνεχίζεται» ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (22/3) μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε η 25χρονη «Μαρία» που φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» την ώρα που οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων» υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου 23/3 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες» συμπλήρωσε.

«Στο προηγούμενο κύκλωμα είδαμε και παιδιά μικρότερα των 15 ετών δυστυχώς και υπήρξαν και εκεί γενετήσιες πράξεις με αυτά τα κορίτσια με χρηματική αμοιβή. Η έρευνα θα συνεχιστεί» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η 25χρονη Μαρία

«Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων»

Στο κύκλωμα μαστροπείας αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega και ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου τονίζοντας: «Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλικία των θυμάτων μαστροπείας, αν και πολλές φορές όταν οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στα δικαστήρια, τα θύματα αν δεν πουν ότι έγινε με τη θέλησή μου, σίγουρα θα πουν ότι τον άνθρωπο αυτόν, τον μαστροπό, τον χρειαζόμουν. Αυτά ακούγονται στις αίθουσες».

«Το ζήτημα εδώ είναι η ηλικία. Όταν κάποιος τελεί πράξη με ανήλικο και για αυτήν την πράξη του διώκεται, είναι έως τα 15 έτη. Αυτή είναι η σεξουαλική ανηλικότητα στην Ελλάδα. Ένας ανήλικος κάτω των 15 δεν επιτρέπεται να δίνει συναίνεση για σεξουαλική πράξη. Όταν προκύπτει ότι η συναίνεση αυτή έχει δοθεί, δεν διαπράττεται το αδίκημα του βιασμού» πρόσθεσε ο δικηγόρος.