Μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, δικαίωση αναζητούν και οι επιβάτες που κατάφεραν να γλιτώσουν από το δυστυχήμα.

Ο 21χρονος Δημήτρης Kωσταρέλος ήταν στο δεύτερο βαγόνι και ταξίδευε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Δύο μήνες μετά την τραγωδία μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία. Έναν χρόνο τώρα ζει με τύψεις και παλεύει με εφιάλτες.

«Για μένα δικαίωση είναι να ξέρω ότι θα δημιουργηθεί μια ελεγκτική αρχή για το ο,τιδήποτε, είτε δημόσια δομή η οποία είναι ανεξάρτητη από το κράτος, θα ελέγχει πριν δοθεί κάτι στους πολίτες και θα ξέρω ότι είμαι ασφαλής», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Δημήτρης.

Νέα στοιχεία για την έκρηξη στο τρένο από συγγενή θύματος

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που σκοτώθηκε στα Τέμπη, βρέθηκε ξανά στον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα και παρέδωσε νέα στοιχεία για τις συνθήκες της έκρηξης, τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Τα στοιχεία αφορούν και τα υλικά που υπήρχαν και δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και της πρώτες μέρες της διαμόρφωσης, όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.