Ελεύθεροι αλλά με την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων μαμούθ που συνολικά ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πρόκειται για δυο κατηγορούμενους, που συνδέονται με την ΕΡΓΟΣΕ και συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 23 προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για σειρά αδικημάτων στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν υψηλές εγγυήσεις, 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στο δεύτερο και επιπλέον ο περιοριστικός όρος της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου η επόμενη ομάδα κατηγορουμένων ενώ οι απολογίες των προσώπων που φέρονται μα εμπλέκονται εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας διατυπώνεται η θέση ότι θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Τεμπών, αν εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η περίφημη σύμβαση 717  για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου