Συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, με την αγόρευση του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σκοπεύει, όπως είπε, να ολοκληρώσει μέχρι αύριο.

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του εντατικολόγου, Ανδρέα Ηλιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν αδίστακτο παλιάνθρωπο που παγίδευσε μια χαροκαμένη μάνα».

«Ρε Ηλιάδη ποτέ λες την αλήθεια; Στα κανάλια, στο δικαστήριο, πού; Εσύ δεν είσαι που υποπτεύεσαι το σύνδρομο Μινχάουζεν; Γιατί στέλνεις μήνυμα στο Ωνάσειο για να μάθεις τις αιτίες της ανακοπής αφού ξέρεις ότι το έχει σκοτώσει η κα. κατηγορουμένη; Κοροϊδεύεις τους φτωχούς. Κοιτάξτε τι βρωμιά υπάρχει στην υπόθεση αυτή. Την έστειλε στον ψυχίατρο επειδή την υποπτεύθηκε και το βάφτισε προσπάθεια να βοηθηθεί η μητέρα» είπε, σύμφωνα με το Live News.

«Θέλω να μου κάνει μια μήνυση, μια αγωγή αυτός ο παλιάνθρωπος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο παιχνίδι αδίστακτου ανθρώπου στην πλάτη μιας δυστυχισμένης μητέρας. Αν έχεις ενδιαφέρον, παίρνεις το αυτοκίνητο και πας στο σπίτι. Πώς αφήνεις υπονοούμενο ότι σκότωσε το παιδί; Στην φυλακή πρέπει να πάει ο παλιάνθρωπος» συνέχισε μαινόμενος ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Αν μιλάμε για συμπεριφορές τότε γιατί η κατηγορούμενη επέμενε να πάει η κόρη της στο Ωνάσειο;» θα αναρωτηθεί ο Αλέξης Κούγιας, επιχειρώντας να αποδομήσει το σκεπτικό του κατηγορητηρίου.

«Τι ήθελε; Να το ζωντανέψει για να το ξανασκοτώσει; Όταν σύμφωνα με τον Δασκαλάκη η κατηγορούμενη σκοτώνει το ένα παιδί μετά το άλλο και φτάνει στο τελευταίο παιδί και το σκοτώνει γιατί έτσι θα γυρίσει ο Δασκαλάκης… εκείνη τι κάνει; Ποιος είναι αυτός που παρακαλεί να πάει το παιδί στο Ωνάσειο; Δεν είναι η κα. κατηγορούμενη;» ανέφερε.

Ο συνήγορος επεσήμανε πως σε Καραμανδάνειο και Ρίο υπήρξαν πολλές ιατρικές αστοχίες για τις οποίες ποτέ δεν διατάχθηκε ΕΔΕ.

«Αν αυτοί οι γονείς είχαν τότε έναν καλό δικηγόρο και έκαναν μήνυση και αγωγή στους γιατρούς και στο νοσοκομείο τώρα δεν θα ήταν σε αυτή την θέση η κατηγορούμενη. Από την πρώτη στιγμή ήθελαν να τους ξεπετάξουν. Πριν αναλάβω την υπόθεση κανείς δεν ήταν υπέρ της κατηγορούμενης. Όταν ανέλαβα και χωρίς χρήματα για την χαροκαμένη αυτή μάνα ο κ. Κραββαρίτης και άλλος κόσμος στράφηκε υπέρ της μητέρας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο σύνδρομο Μινχάουζεν: «Το σύνδρομο Μινχάουζεν είναι για να την λυπηθούν. Στην κατάθεση του ο κ. Ηλιάδης είπε ότι κράτησε επαφή με την μητέρα για να ελέγχει την κατάσταση. Τι να ελέγξει; Υπονοεί ότι αυτός ανησυχούσε για κακοποίηση του παιδιού. Τις πρώτες μέρες στην ΜΕΘ είχε μυκητίαση στο στόμα και στο γεννητικό όργανο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το άφησαν. Η κατηγορούμενη τον έπαιρνε τηλέφωνο, όχι εκείνος. Την ώρα που έγινε η ανακοπή, ο κ. Ηλιάδης δεν ήταν στο νοσοκομείο αλλά έτρωγε τον μόσχο τον σιτευτό με τους οικείους του. Και όταν έγινε η ανακοπή, έπρεπε να περάσει την μισή Πάτρα για να φτάσει».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην καθυστερημένη έλευση του κυρίου Χασαπόπουλου στο Καραμανδάνειο που για εκείνον ήταν καθοριστική για την τετραπληγία του παιδιού.