Οι τίτλοι τέλους στην εκρηκτική σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη γράφτηκαν πριν από λίγες ημέρες με την έκδοση του διαζυγίου τους · ένα διαζύγιο το οποίο ήρθε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας, ο οποίος αποτέλεσε την αφετηρία για ραγδαίες εξελίξεις, οδηγώντας τελικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο, κατηγορούμενη για τη δολοφονία και των τριών κοριτσιών της.

Η κρίση του δικαστηρίου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας, Τζωρτζίνας, δεν αργεί ενώ, ήδη, ξεκίνησε η δεύτερη δίκη της 34χρονης για τα δυο μικρότερα παιδιά της, Μαλένα και Ίριδα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κατηγορηματικά πως ευθύνεται για τους θανάτους των παιδιών, χαρακτηρίζοντας ανόητο και χαζό το κίνητρο που της αποδίδεται, το οποίο συνδέεται με τη σχέση που είχε με τον πρώην, πλέον, σύζυγό της.

Μια σχέση που τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης παραδέχονται πως υπήρξε εκρηκτική και παθιασμένη. «Ήμασταν και οι δύο έντονοι χαρακτήρες» εξήγησαν στο δικαστήριο, με τον Μάνο Δασκαλάκη τώρα να κάνει λόγο για «εμμονική ζήλια» της κατηγορούμενης και τη Ρούλα Πισπιρίγκου για «λάθος επιλογή» συντρόφου, τον οποίο περιέγραψε ως απαιτητικό και κακομαθημένο. «Δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία της. «Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι ότι δούλευε διαρκώς» είπε η Ρούλα Πισπιρίγου σε μια αποστροφή του λόγου της. Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης την περιέγραψε αρχικά, στην πρώτη του κατάθεση, ως άψογη μητέρα, αλλά έναν περίπου χρόνο αργότερα, αναθεωρεί, διατηρώντας, πλέον, επιφυλάξεις: «Μας έδινε να καταλάβουμε πως ήταν άψογη με τα παιδιά της».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης

Και οι δυο υποστήριξαν πως ήταν κοινή απόφαση να έρθει στη ζωή τους η Τζωρτζίνα από τον πρώτο μήνα της σχέσης τους, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και τις αντιρρήσεις των οικογενειών τους. Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν 21 ετών και η Ρούλα Πισπιρίγκου 24. «Το ήθελα παρά πολύ. Ήταν πολύ νωρίς, όμως, ήμουν πολύ ερωτευμένη. Ήταν πολύ καλός. Μου έβγαλε το αίσθημα πως μπορείς να έχεις έναν σταθερό άνθρωπο δίπλα σου. Έτσι ήρθε η εγκυμοσύνη της Τζωρτζίνας» ήταν η περιγραφή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την περίοδο της γνωριμίας τους, η οποία δεν απέχει από αυτή του Μάνου Δασκαλάκη, που καταθέτοντας μίλησε για άψογη σχέση. «Ήμουν πολύ χαρούμενος με την εγκυμοσύνη. Το θέλαμε πάρα πολύ», είπε.

Οι απώλειες των παιδιών τους και οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων τους έφεραν αντιμέτωπους. Μια άγρια κόντρα που εξελίχθηκε σταδιακά και σημαδεύτηκε από εξώδικα, μηνύσεις και βαριές κουβέντες με αποκορύφωμα τον καβγά σε κοινή θέα, έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Το ζευγάρι σε ευτυχισμένες στιγμές από το παρελθόν

«Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου… Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις…» φώναξε η κατηγορουμένη στον πρώην σύζυγό της, με εκείνον να της απαντά: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ, π@@@@@@, θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις». Χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών και συνηγόρων, για να αποφευχθεί η μεταξύ τους συμπλοκή.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην υπόθεση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όπου για πρώτη φορά μίλησε ξεκάθαρα στο δικαστήριο για δολοφονίες.

Περίπου έναν χρόνο μετά την πρώτη του κατάθεση και αφότου έχει ακούσει τις μαρτυρίες δεκάδων μαρτύρων, ο Μάνος Δασκαλάκης επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα γεγονότα, όπως τα βίωνε τότε, διαπιστώνοντας εκ των υστέρων πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ζήλευε με εμμονή και παραδεχόμενος ότι είχε αφήσει στα χέρια της τη φροντίδα των παιδιών και τη διαχείριση του σπιτιού, καθώς της είχε «τυφλή εμπιστοσύνη».

Η απιστία και οι καβγάδες που σημάδεψαν τη σχέση τους

Σημείο καμπής για τη σχέση του ζευγαριού φαίνεται να υπήρξε η απιστία του Μάνου Δασκαλάκη το 2018, περίπου έναν χρόνο πριν από τον θάνατο της Μαλένας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για «επιπολαιότητα», την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου συγχώρησε. «Τον συγχώρησα περισσότερο για χάρη των παιδιών, αλλά ήταν κάτι που μέσα μου με έκαιγε, με έτρωγε πολλές φορές. Του το χτυπούσα. Δεν το ξεπέρασα ποτέ, θεώρησα ότι με υποτίμησε… Είχε τα πάντα και πάντα προσπαθούσα να έχει ό,τι ζητούσε» εξήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της, δίνοντας τη δική της εκδοχή της ιστορίας.

Και οι δύο παραδέχονται πως τότε τα πράγματα άλλαξαν με τη σχέση τους να σημαδεύεται από έντονους καβγάδες.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε στην κατάθεσή του πως η κατηγορούμενη πάντα του έλεγε πως γνώριζε ότι επειδή ήταν μικρός θα έκανε κάποια επιπολαιότητα… «Το έλεγε με τη μορφή αποδοχής. Ήταν η πρώτη και η τελευταία. Μου είπε ότι θέλει να το ξεπεράσουμε και της είπα πως εγώ δεν θα το δεχόμουν, αν κάνει το ίδιο. Της το είπα, γιατί μου φάνηκε περίεργη η αντίδρασή της….».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, από την πλευρά της, θεωρούσε ότι έφταιγε η ανωριμότητα του πρώην συζύγου της. «Ήξερα πως είχαμε διαφορά ηλικίας και δεν είχε ζήσει τη ζωή του. Τον έβλεπα, όμως, στη δουλειά του και πίστευα, είχα την πεποίθηση, πως θα ωριμάσει. Αυτό δεν έγινε ποτέ μέχρι τώρα με τις συμπεριφορές που έχει» είπε αναφερόμενη σε εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη, το γεγονός της απιστίας ερχόταν στην επιφάνεια σε στιγμές ζήλιας. «Σε κάθε τσακωμό το τερματίζαμε. Λεκτικά φτάναμε στον χωρισμό, αλλά όχι στην πράξη. Μέχρι ένα σημείο ήταν παιδιάρισμα για ασήμαντες αφορμές… Πολλές φορές είχε τεθεί ζήτημα διαζυγίου στα λόγια… Φτάναμε να λέμε τη λέξη χωρισμός για πλάκα» ήταν η περιγραφή του για τη «μόνιμη έντονη διαμάχη» τους.

«Σε ό,τι ήθελε, έφερνα τις αντιρρήσεις μου με τον τρόπο μου, μέχρι εκεί που μπορούσα. Δεν μπορούσα όλη τη φαγωμάρα, με αποτέλεσμα να περνάει το δικό του…», ανέφερε η κατηγορούμενη και θέλοντας να δώσει το στίγμα της συμπεριφοράς του πρώην συζύγου της υποστήριξε: «Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει, για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταφορά της στο δικαστήριο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για τα «ξεσπάσματα», όπως τα χαρακτήρισε, του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος ζητούσε να χωρίσουν και μετά το μετάνιωνε. «Άνδρα είχα και δεν είχα μέσα στο σπίτι… Δεν μπορούσα να νταντεύω όλη την ώρα τον Μάνο. Πόσα να διαχειριστώ; » είπε, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε πως κάθε φορά που μίλαγε για χωρισμό, «η κατηγορούμενη έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην γίνει αυτό. Κάτι έβρισκε…».

«Εγώ τού είχα ζητήσει να χωρίσουμε» ήταν η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία απολογούμενη παραδέχτηκε μια δική της ερωτική επαφή με φιλικό πρόσωπο σε ένα από τα διαστήματα που είχαν χωρίσει. «Τότε του είπα: “Δεν μπορεί να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο”… Εκείνος το έκανε για επιβεβαίωση, το έκανα κι εγώ για επιβεβαίωση», είπε και περιγράφοντας την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη ανέφερε πως της ανακοίνωσε ότι φεύγει οριστικά, αλλά επέστρεψε, μετά τον θάνατο της Ίριδας, για να ξαναφύγει λίγες ημέρες αργότερα και να ξαναεπιστρέψει μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε και για τις ερωτικές επαφές που είχε με τον Μάνο Δασκαλάκη, οι οποίες, όπως είπε, όλα αυτά τα χρόνια και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν δεν σταμάτησαν ποτέ. «Ακόμη και το πρωί της σύλληψης μου, πάντα με τούμπαρε με αυτό…», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία, προσπάθησε να αποσυνδέσει τη σχέση τους ως ζευγάρι από τα παιδιά τους, ισχυριζόμενη πως, παρά τα προβλήματα που είχαν μεταξύ τους, προχωρούσε στις εγκυμοσύνες της, γιατί αγαπούσε τα παιδιά.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ήταν ο βασικός τρόπος επικοινωνίας του ζευγαριού, σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη γιατί, όπως είπε, έλειπε πολύ.

Ο Μάνος Δασκαλάκης

«Όταν γυρνούσα στο σπίτι τις περισσότερες φορές ήταν όλα καλά. Η σχέση μας με τα παιδιά σαν γονείς ήταν παρά πολύ καλές, στο μεταξύ μας υπήρχε αυτή η μόνιμη, έντονη διαμάχη. Αλλά όλο αυτό κατέληγε σε ένωση…» ανέφερε, δικαιολογώντας με έναν τρόπο τα εκατοντάδες μηνύματά τους, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, τα οποία πολλές φορές βρέθηκαν στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας σε μια προσπάθεια να πέσει φως στις συνθήκες που επικρατούσαν τις κρίσιμες περιόδους. Μηνύματα άλλοτε ερωτικά και άλλοτε γεμάτα ένταση. «Αν ήθελες το καλό του παιδιού σου, να μην έφευγες». Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που τράβηξε το ενδιαφέρον στο δικαστήριο, καθώς και άλλα, με τα οποία η κατηγορούμενη ζητούσε επίμονα από τον τότε σύζυγό της να πάρει τα πράγματά του από το σπίτι, ενώ η Τζωρτζίνα περνούσε δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο. «Έχω πει ότι είχα δυο πράγματα να διαχειριστώ: το παιδί μου και τον κ. Δασκαλάκη. Όταν είσαι απ’ έξω, πολλά τραγούδια μπορείς να πεις. Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου, τώρα που είμαι εκτός…» ήταν η απάντηση της κατηγορουμένης όσον αφορά τα μηνύματα που μιλούσαν για επισκέψεις της σε χαρτορίχτρες.

«Μου πιπίλιζαν το μυαλό, ακόμη και ότι έχουν κάνει μάγια στο σπίτι μου» είπε και άφησε αιχμές σε βάρος μιας πρώην φίλης της που, όπως υποστήριξε, την προσανατόλισε σε αυτή την κατεύθυνση. Υποψιαζόταν, είπε, πως εκείνη την περίοδο είχαν κάνει μάγια στον Μάνο Δασκαλάκη. «Έψαχνα από κάπου να πιαστώ. Εκείνη την περίοδο, όπου και να μου λέγανε να πάω θα πήγαινα. Από τον κορυφαίο επιστήμονα μέχρι τη χαρτορίχτρα» τόνισε.