Την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για τη μαστροπεία και τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, ζήτησε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της πρότασής της.

Σύμφωνα με τον Alpha και το TLive, η εισαγγελέας στήριξε την πρότασή της αυτή, σε όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, που εξαιτίας του χαρακτήρα της υπόθεσης και της ευαισθησίας της ηλικίας του θύματος, συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.

Η εισαγγελέας φέρεται να βασίστηκε σε βίντεο, ηχητικά και γραπτά μηνύματα τόσο των κατηγορουμένων όσο και του θύματος, τα οποία προβλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του Alpha, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη του Ηλία Μίχου. Δήλωσαν δηλαδή ότι ο 55χρονος κατηγορούμενος δεν ήταν εκείνος που τους έφερε σε επαφή με το κορίτσι.

Αντίθετα, σύμφωνα με την εισαγγελέα προέκυψε ξεκάθαρη συμμετοχή της μητέρας της 12χρονης και του αποκαλούμενου «Μιχάλη» στη μαστροπεία του κοριτσιού.

Ο εφιάλτης της 12χρονης μάλιστα φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2022. Η πρώτη επαφή με τον Μίχο όμως χρονολογείται τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Με βάση αυτό, η εισαγγελέας συμπέρανε, πως οι βιασμοί ξεκίνησαν πριν από τη γνωριμία με τον βασικό κατηγορούμενο.