Δεν υπάρχουν υπολείμματα μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, από το σημείο της έκρηξης στον μαντρότοιχο ανάμεσα στον υπαίθριο χώρο και στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Αυτό προκύπτει από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες πιθανότατα χρησιμοποίησαν μασούρι δυναμίτιδας.

Την ίδια ώρα, η περιοχή γύρω από το βενζινάδικο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ανυποψίαστοι πολίτες βλέπουν τα σπίτια και τα ΙΧ αυτοκίνητά τους να έχουν υποστεί υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα και διάφορα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε είτε ο εργαζόμενος στο πρατήριο υγρών καυσίμων είτε κάποιος διερχόμενος περαστικός.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της μαφιόζικης ενέργειας, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρύβεται ως εντολέας άτομο με… βαρύ όνομα στην αθηναϊκή νύχτα και εμπλοκή σε πλήθος ποινικών υποθέσεων, που φέρεται να είχε δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρατήριο.

Τέλος, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έκρηξη και τη μίνι καταδίωξη οχήματος, που εντοπίστηκε να κινείται χωρίς πινακίδες στη γέφυρα Καλυφτάκη. Πρόκειται για περιστατικά με χρονική απόσταση άνω της μίας ώρας και κατά πληροφορίες στο σκουρόχρωμο όχημα επέβαιναν Ρομά, που κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά προάστια.