Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής 8/3 οι Αρχές εξαιτίας έκρηξης βόμβας σε χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις οδούς Σκυλίτση και Πυθαγόρα δίπλα σε βενζινάδικο στις 3:25 και σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται πως ήταν «προειδοποιητική».

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί δίπλα από το βενζινάδικο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκίνητων.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τα στοιχεία, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες και το κίνητρο της επίθεσης.

Εικόνα από το σημείο της έκρηξης

Ο εν λόγω χώρος στάθμευσης είναι μεσοτοιχία με το βενζινάδικο.

Οι Αρχές, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής 8/3 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, εκτιμούν πως 500 περίπου βενζινάδικα είναι υπό καθεστώς «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

«Εγώ, επειδή κοιμάμαι αργά, 3.15 ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος, άνοιξαν τα παράθυρα, έσπασαν τζάμια και μύριζε μπαρούτι. Όλη η πολυκατοικία κατεβήκαμε κάτω, και το αμάξι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πριν από έναν μήνα είχαμε ακούσει πυροβολισμούς, δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση. Δεν ξέρω ποιος θα μας αποζημιώσει», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, η κα Βούλα.

«Όλα τα τζάμια σπάσανε στο σπίτι μας, ευτυχώς δεν ήμουν κοντά σε κάποιο», συμπλήρωσε μιλώντας στο Mega.

Καταδίωξη στην Καλυφτάκη

Καταδίωξη ενός σκούρου οχήματος χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σημειώθηκε από τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3) στη γέφυρα Καλυφτάκη. Όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει και εκείνος τους αγνόησε.

Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη χωρίς μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε νωρίτερα η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, να υπάρχει ενημέρωση για κάποιο αποτέλεσμα.

Από τις Αρχές εξετάζεται αν το συγκεκριμένο σκούρο όχημα χωρίς πινακίδες έχει κάποια σχέση με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 03:25 στον Πειραιά.