Η αστυνομία της Αυστραλίας απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές αρχές και προσφέρει αμοιβή 123.000 ευρώ για τον εντοπισμό του Τζέιμς Δαλαμάγκα, που αναζητείται για τη δολοφονία ομογενή πατέρα δύο παιδιών.

Ο Guardian αναφέρει ότι πριν 25 χρόνια και συγκεκριμένα το 1999 δολοφονήθηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Belmore του Σίδνεϊ.

Ύποπτο θεωρούν τον Τζέιμς Δαλαμάγκα που διέφυγε στην Ελλάδα, όπως πιστεύεται και φέρεται να διαμένει ακόμη και σήμερα.

Το θύμα Γιώργος Γιαννόπουλος

Έτσι, προσφέρεται αμοιβή 200.000 δολαρίων Αυστραλίας -περίπου 123.000 ευρώ– σε όποιον γνωρίζει την οποιαδήποτε πληροφορία και τα λεφτά μπορούν να διεκδικήσουν όσοι μένουν εκτός Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τις αρχές της Αυστραλίας, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας περιγράφεται ως μεσανατολικής/μεσογειακής εμφάνισης, ύψους περίπου 182 εκατοστών, με καστανά μαλλιά, καστανά μάτια και ένα τατουάζ με ελληνική επιγραφή στο δεξί του αντιβράχιο. Μπορεί – σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές – να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», «Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», ή «Κάνης». Δεδομένου του χρόνου που έχει ζήσει στην Ελλάδα, ο Τζέιμς Δαλαμάγκας πιθανολογείται ότι μιλάει καλά ελληνικά.

Σκίτσο με του Τζέιμς Δαλαμάγκα, όπως εικάζεται ότι μπορεί να μοιάζει σήμερα

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας και η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες του Τζέιμς Δαλαμάγκα και μια απεικόνιση του πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα, σε ηλικία 53 ετών.

Όσοι έχουν πληροφορίες, καλούνται να επικοινωνήσουν με την αστυνομία καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.