Μια περίπτωση χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία, στο Περιστέρι.

Δράστης ο 35χρονος γιος και νεκρός ο 62χρονος πατέρας του. Οι κηλίδες αίματος στις σκάλες μπροστά από την πόρτα του σπιτιού φανερώνουν την αγριότητα του φονικού, ενός εγκλήματος που φαίνεται να μην εξέπληξε τους γείτονες της οικογένειας.

Λίγο μετα τα μεσάνυχτα ο 62χρονος που επι χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κακοποιούσε την σύζυγο του και μητέρα του 35χρονου διαπληκτίστηκε έντονα μια ακόμη φορά με τον γιο του.

Ο οξύθυμος χαρακτήρας του γινόταν ακόμη πιο επικίνδυνος λόγω του αλκοόλ που κατανάλωνε.

Ο 35χρονος με ένα μαχαίρι μόλις 6 εκατοστών επιτέθηκε στον πατέρα του και τον τραυμάτισε σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Η μοιραία μαχαιριά όμως ήταν στο πόδι του 62χρονου που ξεψύχησε χάνοντας μεγάλη ποσότητά αίματος. Ο ίδιος ο δράστης ήταν αυτός που επικοινώνησε με τις αρχές.

«Σας τηλεφωνώ από το Περιστέρι. Ελάτε στην οδό … Σκότωσα τον πατέρα μου».

Μέσα στο σπίτι την ώρα του φονικού ήταν η σύζυγος του θύματος και μητέρα του δράστη, που στην κατάθεση της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής περιέγραψε όσα βίωνε τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά τους στα χέρια του άνδρα της όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο σύζυγος μου ήταν επιθετικός. Με χτυπούσε πολλές φορές. Τα παιδιά έβλεπαν όσα βίωνα ενώ βιαιοπραγούσε και σε βάρος τους. Την ώρα του τσακωμού εγώ ήμουν στο δωμάτιο. Άκουσα τις φωνές και όταν βγήκα τον είδα πεσμένο στο πάτωμα ματωμένο», είπε.

Ο 35χρονος που εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρεία έμενε με τους γονείς του και συχνά ακούγονταν καυγάδες από το σπίτι της οικογένειας. Το 2017 είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του 62χρονου θύματος για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που δεν ήταν το μοναδικό.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια έχει ελληνικές ταυτότητες και καταγωγή από την πρώην ΕΣΣΔ.

O 35χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορια- οπλοχρησία. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Στην Ευελπίδων βρέθηκε και η μητέρα του για να του συμπαρασταθεί πέφτοντας στην αγκαλιά του γιου της.