Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα Εξάρχεια μεταξύ αγνώστων και της αστυνομίας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την υπόθεση τραυματισμού της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο. Την ίδια μέρα και ώρα στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις ακροδεξιών με καλέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Από τα επεισόδια, διαδηλωτές κατήγγειλαν πως μία 16χρονη τραυματίστηκε από αστυνομικό της ΟΠΚΕ που την ξυλοκόπησε άγρια, ωστόσο από την αστυνομία ανέφεραν πως δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση στην κοπέλα αλλά μάλιστα προσπάθησαν να την προστατεύσουν.

Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεπλάκησαν με αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές. Υπενθυμίζεται πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία απαγόρευε όλες τις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις.

«Δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον η 16χρονη – Είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», και η κα Μπάγια ήταν η πρώτη που την παρέλαβε. Η 16χρονη βγήκε από το νοσοκομείο την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Η παθολόγος του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Ελένη Μπάγια, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την 16χρονη που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

«Τα γεγονότα έχουν ως εξής: γύρω στις 9 η ώρα ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε, είχε χαμηλό επίπεδο συνείδησης και ήταν στα όρια της διασωλήνωσης, έφερε χτυπήματα σε θώρακα και χέρια. Αναστατωθήκαμε λόγω του νεαρού της ηλικίας της. όλα έδειχναν στο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, καταλήξαμε στο ότι πιθανόν να είναι από χτύπημα από γκλομπ. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία», είπε αρχικά.

«Είναι καλύτερα η 16χρονη αλλά θα πρέπει να παρακολουθηθεί στο σπίτι. Συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα. Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα. Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει κατάθεση. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα μιλά για τραύματα που έγιναν μετά από σύλληψη από αμβλέα αντικείμενα και για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση αναφέρει, σύμφωνα με αυτά που είδα από τον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από βίαιη πτώση», συμπλήρωσε η κ. Μπάγια. «Είδαμε ένα κορίτσι που διαδήλωνε, και ξυλοκοπήθηκε, δεν είχε πάνω της αντικείμενα και δεν υπήρχε και μάρτυρας γι΄αυτό που έγινε», κατέληξε η γιατρός.