Μαρτυρίες θυμάτων των Ρομά «χάκερ» βγήκαν στη δημοσιότητα και μαρτυρούν τον τρόπο δράτης της σπείρας που κατηγορείται ότι έκλεψε εκατομμύρια ευρώ εξαπατώντας κόσμο, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου είπε στην εκπομπή Live News πως έχασε 167.000 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό ως εξής: «Πήραν τηλέφωνο υποδυόμενοι τον διευθυντή της αστυνομίας, ότι ήθελαν να κάνουν μία κράτηση στο ξενοδοχείο. Το σήκωσε ο γιος μου, δεν το σκέφτηκε πολύ. Έδωσε ένα OTP, μπήκαν στον λογαριασμό κι έκαναν 16 αναλήψεις»/

«Μπόρεσαν και κάνανε πολλαπλές συναλλαγές. Χωρίς εμένα να μου έρχεται ούτε το ποσό στο κινητό, ούτε περαιτέρω έγκριση, δηλαδή κι άλλο OTP. Τα λεφτά έχουν φύγει σε μετρητό, δεν είναι σε λογαριασμούς να τα βρεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφαλείας, Μανώλης Σφακιανάκης, τους χαρακτήρισε ως «καλύτερους από τραπεζίτες», σχολιάζοντας τον τρόπο δράσης τους.

«Τα μετέφεραν σε 15 λογαριασμούς»

Στην εκπομπή του Mega μίλησε και ο ιδιοκτήτης επιχείρησης καθαρισμού, όπου ανέφερε πως «μού πήραν 50.000 ευρώ. Είναι αυτό το κύκλωμα που πιάσανε την Κυριακή. Χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο, το σήκωσε η κοπέλα που είναι στο γραφείο υπεύθυνη και της λέει της κοπέλας ότι είναι από τη δημόσια υπηρεσία και πως θέλει να πληρώσει το 421 τιμολόγιο. Το νούμερο το δανείζομαι, δεν θυμάμαι ποιο νούμερο ήταν το τιμολόγιο του».

«Έρχεται ένας κωδικός στο Viber. Κάναμε μια μεταφορά σε 15 λογαριασμούς τα χρήματα, τα μετέφεραν σε 15 λογαριασμούς. Αυτοί τον λογαριασμό τον είχαν ανοίξει, τον είχαν σπάσει. Δεν χρειάστηκαν ούτε link, ούτε τίποτα», είπε μεταξύ άλλων.